Frankrijk!

Bonjour!

Sinds gisteren zit ik in Frankrijk!
Het weer zat vrijdag en zaterdag niet zo mee, maar zondag was het een supermooie dag!
Wij hebben bijna drie dagen in Barcelona doorgebracht en hebben verschillende dingen bekeken. Zaterdagavond waren wij tegen een uur of zes nog even in een kathedraal. Er ging iets gebeuren, want het was er behoorlijk druk en ' on stage' waren veel mensen in de weer. Er zat ook een heel aantal mensen op de kerkbankjes en het leek mij ook wel even een heerlijke plek om te gaan zitten. Toen wij erachter kwamen dat er een dienst ging beginnen vond ik het nog niet zo'n slecht plan om die even mee te paken. Ik kon mooi even mijn ogen sluiten en dan zou iedereen denken dat ik zeer vroom was. Waar ik even geen rekening mee gehouden had was dat je om de haverklap op moest staan... Aan gezien ik moelijk kon blijven zitten, was het gedaan met de rust op dat gebied. Aangezien de dienst verder in het spaans was, hebben wij er niet veel van meegekregen. . Op een gegeven moment kregen wij van verschillende mensen een hand en een mededeling. Wij zeiden maar iiets vriendelijks terug, maar ik heb echt geen idee wat ze zeiden.... Moet dus maar snel de cursus gaan doen!
Het was wel erg bijzonder om mee te maken

Wij zijn de eerste dagen drie keer gewisseld van slaapplaats, dus hebben automatisch verschillende delen van de stad bekeken. Vroeg opstaan en de tas inpakken is niet helemaal ' mijn ding', dus ik was blij dat wij zondag en maandag twee nachten op dezelfde plek hadden geboekt. Wij zijn zondag dan ook in de loop van de middag vertrokken naar Girona. Jurgen zou dinsdag van daaruit terugvliegen en ik wilde richting Frankrijk gaan. Dat zou voor ons allebei dus goed uitkomen.

Jurgen en ik zijn zondag dus uit Barcelona vertrokken. Het was een supermooie en warme dag, dus het was wel erg jammer...
In Girona aangekomen was onze eerst e missie het vinden van een geschikte slaapplaats. Het duurde even, maar uiteindelijk hebben wij voor 35 euro per nacht een pension in het centrum gevonden. Na het inchecken zijn wij de stad ingegaan. 's Avonds bij het eten bleek mijn inmiddels opgedane Spaanse kennis en mijn woordenboekje niet voldoende... Wij begroepn weinig van de munukaart. Hij bleek in het Castellaans te zijn (had ik kunnen weten, maar niet aan gedacht). Gelukig zaten er aan een ander tafeltje behulpzame mensen en konden wij toch iets lekkers bestellen!

De volgende dag hebben wij eerst uitgeslapen!! Heerlijk! Daarna zijn wij uitgebried gaan lunchen en vervolgens zijn wij richting station gegaan. Wij wilden die dag ook nog wel ergens heen...,Wij hebben toen maar een retourtje naar Figueres gekocht. Wij wij daar moesen en uiteindelijk hebben gedaan is voor ons ook nog steeds de vraag! Hahaha!
Weer terug in Girona heb ikeen treinkaartje voor de volgende dag, naar Narbonne (Frankrijk), gekocht. Ik was van plan om naar Christine te gaan, maar ik wist nog niet welke Chris het zou worden....

Gisteren dus vroeg opgestaan., want mijn trein (met gereserveerde plaats) zou om 09:55 vertrekken, Jurgen was zo lief om ook op te staan en is met mij (en een tas!) meegelopen naar het station. De tein had iets vertragin, maar verder verliep de reis erg voorspoedig. In Narbonne heb ik gebled met de Christines. Chris (vriendin) uit de buurt van Toulouse kreeg ik niet te pakken, dus heb ik maar een kaartje naar Carcassonne gekocht (daar woont de andere Chris, mijntante, in de buurt). Gelukkig nam ze op en kon ze mij zelfs komen ophalen! Beide dames had ik overigens al eerdergesprokenen ik wist dat ik kon komen, hoor! Ik wist alleen nog niet wanneer ik zou komen... Om twee uur werd ik door mijn familie opgehaald! Het leuke is dat mijn oma en een oom en tante (broer en zus van mijn vader) hier nu ook zijn. Het is dus een volle bak hier in de oude pastorie! Met z'n allen zijn wij nog wat gaan toeren door de omgeving. 's Avonds o.a. Yathzee gedaan. Wel weer ouderwets gezellig!

Manuel (mijn neefje) was vandaag vrij van school. Het weer was weer wat minder, dus het was niet echt een dag om eropuit te trekken. Paul Jan was naar zijn werk. Helas kunnen wij niet met zes personen in de auto, dus zijn Els en oma thuisgebleven toen Manuel naar ' schermles' moest. Steef, Chris en ik hebben ondertussen boodschappen gedaan. Om de dames niet te lang ' alleen' thuis te laten zitten zijn wij weer snel terug gegaan. Internet deed het hier de hele dag niet, maar nu werkt het gelukkig dus wel weer en kan ik jullie weer even een klein beetje op de hoogte brengen,

Aanstaande vrijdag komt Chris uit Toulouse hier met haar kinderen,.Wel leuk, want de familie hier kent haar ook nog wel! Als het goed is, dan ga ik daarna met haar mee., Ik denk dat ik daar een dag of twee zal blijven en daarna weer richting Spanje ga. Ik moet tenslotte nog steeds een cursus doen...

Cool

Tot later!

Marlon

Giny

Hoi Lon en famille in frankrijk!

Fijn te horen(na ons tel) en te lezen dat het alllemaal prima gaat.

Ik zit nu op mijn werk en ben mijn nieuwe laptop en toetsenbord aan het uitproberen.
leuk dat Christine Behne en kinderen vrijdag komen.
Maar ik ben echt benieuwd of je echt nog een cursus gaat volgen!
In iedergeval heel veel plezier en doe de groeten aan de hele familie!!

Hallo Marlon,
Ik kon niet eerder mailen vanwege dat de computer even vast zat maar Annie heeft het weer in orde gemaakt dus... wel even een cursus spaans gaan doen en dan weer naar de kerk (maar wel knielen) want een gelovig mens gaat langer mee.Leuk al die verhalen.Ook de groeten van Linda en Nicolien,Gr Annie en Ton

Christine

Hoe Marlon,
danke fürs Wochenende, war mal wieder was anderes. Leider konnte ich Dir Toulouse nicht richtig zeigen. Aber dafür waren wir noch lecker mit der halben Fam. Derksen essen. Und das fand ich persönlich auch viel schöner. MELDE DICH WENN DU MAL WIEDER IN DER NÄHE BIST. Christine S

adry hagenbeek

hoi Marlon,

Como estas?
Wat een leuke foto's uit Frankrijk!! Succes met je cursus Spaans, perfecto dat je dat toch nog gaat doen!

saludos de Ton y A3